De Kickback Rig: Een Slimme Keuze voor Baars en Snoekbaars Vissen

Als het aankomt op vissen op baars en snoekbaars, is de keuze van je visuitrusting van cruciaal belang. Een van de meest effectieve rigs voor deze roofvissen is de Kickback Rig, en het is belangrijk om te begrijpen waarom deze rig zo speciaal is en hoe je deze kunt gebruiken om je vangstkansen te vergroten.

Montage kickback rig

Waarom de Kickback Rig?

De naam zegt het al - "Kickback" betekent zoiets als "terugspringen" of "terugslaan". Deze rig ontleent zijn naam aan het unieke gedrag van het aas nadat je het hebt ingehaald. Wanneer je begint met inhalen, versnelt het aas in de richting van de lijn en "trapt" of "kicked" het achterwaarts voordat het gewichtloos op de bodem valt.

Dit gedrag is essentieel omdat het de bewegingen van gewonde of prooi zoekende kleine vissen nabootst. Roofvissen worden aangetrokken door deze onregelmatige en nerveuze bewegingen, wat de aandacht van de roofvis trekt en de kans op een aanbeet vergroot.

Benodigdheden voor de Kickback Rig:

benodigdheden kickback rig
  • Haken: Je kunt kiezen voor een dropshot haak of offset haak. Met voorkeur een fijne & scherpe haak, zoals deze van VMC.

  • Lood/ tungsten: Voor de Kickback Rig heb je een dropshot gewicht nodig in lood of een alternatief zoals tungsten.

  • Fluorocarbon: Gebruik fluorocarbon in twee verschillende diktes. De hoofdlijn mag iets dunner zijn (ongeveer 2 meter) dan de zijlijn (ongeveer 30 cm), afhankelijk van de bodemstructuur waar je vist. Hoe je de geschikte fluorocarbon kiest, lees je hier.

Montage Stappenplan:

  1. Albright Knoop: Bevestig de dunste fluorocarbon aan de gevlochten lijn met de Albright knoop.

  2. Lus: Maak een lus met de twee verschillende diktes fluorocarbon. Draai de dikste fluorocarbon drie keer door de lus, bevochtig en trek beide stukken aan.

  3. Afwerking: Je hebt nu een hoofdlijn waaraan je de haak kunt bevestigen met een clinch knoop en een zijlijn waaraan je het dropshot lood kunt bevestigen met een speciale clip. Je kunt ook kiezen voor een weedless presentatie met behulp van een offset haak.
Kickback rig knopen

De Kickback Rig is ontworpen voor het vangen van baars en snoekbaars en kan op twee effectieve manieren worden gebruikt: langzaam slepen van het kunstaas over de bodem en vissen bij drop-offs om het aas boven de bodem te houden. Beide methoden zijn effectief, en de natuurlijke beweging van het aas zonder gewicht maakt het bijzonder aantrekkelijk voor deze roofvissen.

Met de Kickback Rig in je arsenaal vergroot je je kansen om deze populaire vissoorten te vangen. Het is een rig die slim gebruikmaakt van de natuurlijke instincten van roofvissen en een onmisbaar hulpmiddel is voor de serieuze visser. Probeer het uit op je volgende visavontuur en ontdek zelf de voordelen van de Kickback Rig.

Koop hier je benodigdheden voor de kickback rig

Haken:

Dropshot lood:

Fluorocarbon:

Stuur ons een bericht