karpervissen

Karpervissen is een geweldige manier van ontspannen. Niet verwonderlijk dat steeds meer vissers ervoor kiezen om gericht op karper te vissen. Voor het karpervissen is er enorm veel materiaal op de markt, deze categorie bevat dan ook het meeste producten op onze webshop. Er zijn talloze manieren om op karper te vissen, statisch vissen, struinend met een dobber, vanuit een tentje, met een broodkorst en zelfs vanuit de bellyboat. Bij De Goeie Vangst weet u zeker dat u de geschikte visspullen vindt voor al deze manieren van karpervissen. Bovendien kan je rekenen op uitstekend advies, zo is jouw kans op succes het grootst. Ontdek vandaag nog ons aanbod!

Blader door onze categorieën

 

Een greep uit onze merken

Karper materialen online kopen

Karperspullen kopen? Dan ben je bij hengelsport De Goeie Vangst aan het juiste adres. We hebben duizenden artikelen voor de karpervisser steeds op voorraad, daarnaast worden deze nog eens razendsnel bij jou thuis geleverd. We hebben karper materiaal van alle A-merken in huis tegen de beste prijs, zoals onder andere Korda, Fox, PB products, Dynamite Baits, Strategy, JRC en noem maar op. Je mag er vanuit gaan dat je bestelling binnen 3 werkdagen bij jou thuis wordt bezorgd, voor 15u besteld is dezelfde dag verzonden. Uiteraard ontvang je na bestelling een track & trace code en kan je jouw bestelling laten verzekeren via trusted shops.

Karpervissen in de benelux

De karper is één van de grootste zoetwatervissen in de Benelux. Door de lengte en gewicht die ze kunnen aannemen zijn het uiterst sterke vissen, dat maakt het karpevissen zo geliefd. Het vissen op karper vereist dan ook goed en sterk materiaal. Karpers zijn ook dressuur gevoelige vissen. Dit betekent dat wanneer een karper al eens is gevangen met bijvoorbeeld een boilie met aardbeismaak, hij deze de volgende keren hoogst waarschijnlijk gewoon zal laten liggen. Het is daarom niet altijd zo eenvoudig om een karper te vangen op druk beviste wateren.

Manieren van karpervissen

Het meerendeel van de karpervissers vist met een statische loodmontage op de bodem. Bij deze methode ligt er een loodje op de bodem, met daaraan een onderlijn (ook wel een rig genoemd), hieraan wordt een boilie of ander haakaas bevestigd. De boilie zit bevestigd aan een lusje onder de haak. Dit lusje wordt een 'hair' genoemd. Tijdens het azen zuigt de karper de boilie op en vervolgens ook de haak. Doordat de boilie vast zit voelt de karper weerstand en spuugt de boilie weer uit. Bij het uitspugen prikt de haak in de lip van de karper. De karper schrikt en zwemt weg, op dat moment gaat je beetmelder af en kan je beginnen met drillen. 

Er bestaan ook vrijloop montages waarbij het lood niet vast zit aan de lijn, maar waarbij de lijn doorheen het lood loopt. Op deze manier kan de karper vrij lijn nemen totad het stoppertje tegen het loodje aanbotst en de karper alsnog gehaakt wordt. Bij deze manier van vissen heeft de karper wat meer bewegingsvrijheid. Het is aangeraden om steeds een baitrunner te gebruiken tijdens het karpervissen, omdat een karper sterke run kan maken wanneer deze gehaakt is.

Stuur ons een bericht