witvissen

Witvissen is de ideale manier om als beginnend visser de basis van het vissen te ontdekken. Bijna iedere visser is ooit gestart met het witvissen. Het is dan ook één van de meest populaire manieren van vissen, omdat het zo een eenvoudige en effectieve manier is van vissen! Witvissen kan op zowat iedere zoetwater locatie en je hebt niet veel materiaal nodig. De bekendste manier van witvissen is met een vaste hengel en een dobber op de Voorn, Brasem en Karper. Echter kan je ook witvissen met een feederhengel, matchhengel en winkle picker. Met deze hengels kan je een stuk verder vissen en afhankelijk van het materiaal ook op grotere karpers en brasems vissen.

Blader door onze categorieën

 

Een greep uit onze merken

Witvis materialen online kopen

Witvisspullen kopen? Dan ben je bij hengelsport De Goeie Vangst aan het juiste adres. We hebben duizenden artikelen voor de witvisser steeds op voorraad, daarnaast worden deze nog eens razendsnel bij jou thuis geleverd. We hebben witvis materiaal van alle A-merken in huis tegen de beste prijs, zoals onder andere Guru, Matrix, Sonubaits, Preston Innovations,... en noem maar op. Je mag er vanuit gaan dat je bestelling binnen 3 werkdagen bij jou thuis wordt bezorgd, voor 15u besteld is dezelfde dag verzonden. Uiteraard ontvang je na bestelling een track & trace code en kan je jouw bestelling laten verzekeren via trusted shops.

manieren van witvissen

Witvissen kan je doen op verschillende manieren. De twee meest toegepaste methoden zijn met de vaste hengel of met de feederhengel.

witvissen met de vaste hengel

Vissen met de vaste hengel of 'vaste stok' is dé ideale manier om te beginnen met vissen. Het is eenvoudig, je hebt niet veel materiaal nodig en je leert de belangrijkste basistechnieken van het vissen. Als beginner is het makkelijkste om te starten met een hengel van 3 - 5 meter, hieraan bevestig je een tuigje, je bevestigd enkele maden aan de haak, je gooit wat lokvoer in het water en wachten maar.

Indien je op een professionelere manier wenst te vissen, kan je ervoor kiezen een langere oversteek hengel te gebruiken van zo'n 8 tot 15 meter. Deze hengels kan je los verkrijgen als in een "pack" met elastiek, extra topsets en cuppingkits.

witvissen met de feederhengel

Verkies je om te vissen op grotere witvissen, zoals brasem, karper, grote voorns? Dan is het vissen met de feederhengel een heel leuke en effectieve methode. De ideale feederset is bestaat uit een hengel van 3,60m tot 3,90m met hierop een molen met spoelformaat van 4000-6000. 

De feedermontage bestaat uit een voerkorf met daaraan een onderlijn van zo'n 80cm lang aan bevestigd. De beetregistratie gebeurt met behulp van de feedertop in tegenstelling met de dobber bij een vaste hengel.

 

 

Stuur ons een bericht