vislijnen

Vislijn of draad kopen is vaak een moeilijke opdracht, je hebt ze in verschillende soorten, diktes, lengtes en prijsklassen, elk met een specifiek doel. Hierdoor kun je de perfecte vislijn selecteren voor elke vissoort en vismethode. Bij De Goeie Vangst hebben we alle soorten vislijnen, zoals nylon-, gevlochten- of fluorocarbon lijn. Je vindt dus zeker de geschikte vislijn voor jouw type visserij. Bij het kiezen van een vislijn is het erg belangrijk dat je kijkt naar de trekkracht van de lijn, de trekkracht per diameter lijn is immers niet altijd hetzelfde. Alle specificaties van een vislijn vindt je steeds op de productpagina.

Blader door onze categorie├źn

 

Een greep uit onze merken

alle soorten vislijnen

Er zijn veel verschillende soorten vislijnen beschikbaar en het kiezen van de juiste lijn voor uw visstijl is belangrijk voor het maximaliseren van uw vangstkans. Hieronder vindt u een overzicht van de meest populaire soorten vislijnen en hun kenmerken: 

  1. Fluorocarbon vislijn: Dunne en onzichtbare lijn die vaak wordt gebruikt als leader materiaal. Fluorocarbon biedt uitstekende sterkte en heeft een sterke knoopkracht.

  2. Nylon (monofilament) vislijn: Voordelige, flexibele lijn die makkelijk te knopen is. Geschikt voor een breed scala aan visstijlen, maar heeft een lagere treksterkte in tegenstelling tot gevlochten lijn. Deze lijn heeft ook een hoger rekpercentage, wat ideaal is voor het opvangen van het kopschudden van de vis. Dit maakt het een ideale lijn voor het karpervissen en witvissen. Daarnaast is deze lijn ook minder zichtbaar onder water dan gevlochten lijn.

  3. Gevlochten vislijn: Sterke, duurzame lijn die uit meerdere draden bestaat. Biedt een hoge treksterkte en schuurbestendigheid. Deze draad heeft in tegenstelling tot nylon geen rek, waardoor je beter contact houd met de vis. Dit maakt het een ideale vislijn voor het roofvissen. 

Stuur ons een bericht