Ervaar het roofvissen vanuit de boot en beleef een onvergetelijke visdag.

Beschik je niet over een eigen visboot maar wil je toch eens een unieke visdag beleven op groot Nederlands water? Wil je daarbij nieuwe vistechnieken leren voor het vissen op snoek, snoekbaars, baars of zeebaars? Dan biedt hengelsport De Goeie Vangst je de perfecte visdag aan die volledig op jou is gericht.

Op deze dag leer je hoe je verschillende roofvistechnieken in de praktijk toepast en daarnaast krijg je veel handige tips om meer vis te vangen. Stap aan boord van onze volledig uitgeruste roofvisboot en beleef een onvergetelijke visdag!

 

Waarom een dag mee roofvissen vanuit de boot?

Het doel van de dag is om je verschillende nieuwe vistechnieken aan te leren en je daarbij enkele mooie vissen te laten vangen. Daarvoor brengen we je naar verschillende goede visplekken en leer je hoe en met welk kunstaas je verschillende visstekken effectief bevist. Daarnaast leer je alles over het gebruik van dieptemeters voor het vinden van vis en interessante visstekken.

Pascal, Kevin of Niels zal je die dag bijstaan met de beste roofvistips. Hun uitgebreide roofviskennis hebben ze verworven door jarenlang wekelijks uit de boot op roofvis te vissen en deel te nemen aan internationale roofviswedstrijden. Hun vis- en waterkennis delen ze maar al te graag met vissers die zich volledig willen verdiepen in het roofvissen.

Niels Peirsman met zijn overwinning van de World Predator Cup 2021.  2 dagen strijden om de titel samen met Europese topvissers. Elke dag dien je 2 snoeken, 2 snoekbaarzen en 2 baarzen te vangen. Niels slaagde er als enige in om 2 dagen op een rij een volle kaart te vissen!

Hoe ziet de visboot eruit?

​Er zal gevist worden vanuit een Orka Blackfish 500ti met een 50pk Suzuki buitenboormotor. Dit is een zeer stabiele en veilige visboot van 5 meter lang waarmee er snel van visplaats gewisseld kan worden. Bovendien is er veel ruimte aanwezig in de boot, waardoor we ook met meerde personen comfortabel kunnen vissen.

De boot is voorzien van volgende apparatuur:

 • Garmin echomap ultra 12" 
 • Garmin echomap ultra 10" 
 • Garmin GT56UHD-TM transducer met een gedetailleerde sidescan, downscan en sonarbeelden
 • Garmin PS30 transducer
 • Garmin Livescope
 • Navionics waterkaart
 • Minn Kota Riptide Terrova I-pilot Link 80lbs fronttroller om de boot via GPS-signaal nauwkeurig op zijn plek te houden

Op welke wateren wordt er gevist?

In het zuidwesten van Nederland bevindt zich een prachtig rivierengebied. Dit uitgestrekte gebied van rivieren, meren en natuurgebieden is ideaal om te bevissen vanuit de boot.  Een boot biedt je namelijk de vrijheid om veel water af te vissen en op stekken te komen die onbereikbaar zijn vanaf de kant. Bovendien zwemmen hier de grootste snoeken, snoekbaarzen en baarzen van heel Europa rond! 

Volgende wateren behoren tot de mogelijkheid:

 • Het Hollands Diep
 • Het Haringvliet
 • Het Volkerak
 • De Biesbosch
 • De Nieuwe Merwede
 • De Beneden Merwede
 • De Oude Maas
 • De Amer

Hierbij spreken we steeds samen af aan de trailerhelling op 1 van volgende locaties. Wil je graag op een ander water in Nederland of België vissen? In overleg bekijken we graag de mogelijkheden.

Welke vissen kan ik vangen?

In elk van bovenstaand water vind je zowel grote snoeken, baarzen als snoekbaarzen. Op sommige wateren heb je echter meer kans om een bepaalde vissoort te vangen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de periode, stroming of waterhelderheid. We kiezen steeds het meest productieve water van het moment waar er de meeste kans is om mooie vangsten te boeken. Wil je specifiek op een bepaalde vissoort of viswater gaan vissen? Geen probleem, breng ons hier gerust van op de hoogte!

In het Nederlands rivierengebied hebben wijzelf reeds enorm grote vissen gevangen. Zo vingen we de afgelopen jaren snoeken tot 127cm, snoekbaarzen tot 95cm en baarzen tot 52,5 cm.  Af en toe vangen we zelfs een roofblei als bijvangst, waarbij ons record op maar liefst 86cm staat. De kans is dus vrij reëel dat je je eigen recordvis vangt! Let wel: elke vis laten we na een foto weer netjes terug zwemmen.

Vanaf het late voorjaar tot het vroege najaar gaan we bij rustig weer ook graag het zoute water op om op zeebaars te vissen. De spectaculaire aanbeten en de kracht van deze sportvis zorgen dat het vissen op zeebaars zo verslavend is!

Welke vistechnieken worden er toegepast?

Onze favoriete vistechniek is actief werpend vissen met lichte spinhengels en baitcasthengels. Met het zogenaamde ‘powerfishing’ wordt er veel water afgevist en komen we de actieve vissen vanzelf tegen. Hiervoor wisselen we vaak van visplaats en werpen we afwisselend de kanten en taluds af met kunstaas zoals crankbaits, spinnerbaits, chatterbaits, jerkbaits, twitchbaits, tubes en shads. Indien de vis wat passiever is, dan worden de visstekken iets trager bevist met finesse technieken, zoals bijvoorbeeld een carolina rig.

Andere vistechnieken die we kunnen toepassen zijn vertikalen, diagonalen, trollen (slepend vissen) en het pelagisch vissen om specifiek een grote snoekbaars te vangen.

 

Wat zijn de tarieven voor een visdag?

De prijs om een dag mee te vissen (minstens 8 uren) bedraagt in totaal 195 euro voor 1 persoon en 295 euro voor 2 personen. 

Inclusief:

 • Gebruik topkwaliteit hengels en kunstaas
 • Brandstofkosten
 • Kosten trailerhelling
 • Uiteraard enkele mooie foto's als herinnering

Exclusief:

 • Visvergunning / Vispas (1 jaar geldig)
 • Eten en drinken
 • Aangepaste kledij
Stuur ons een bericht